Het gebouw

Geschiedenis

Het gebouw van de Emmaüskerk is ontworpen door architect L.H.T. Oskam. Vanaf het eerste begin is het gebouw een voorbeeld van kerkelijke vernieuwing. Op 29 november 1962 namen de toenmalige Nederlands-Hervormde kerk en de Gereformeerde kerk het gebouw namelijk samen in gebruik. Dit was ver voordat hervormden en gereformeerden via het 'Samen-op-Weg' proces samengingen in de Protestantse Kerken Nederland (PKN).

Sinds 1 september 2014 is de Nederlands Gereformeerde Kerk van Eindhoven de eigenaar van de Emmaüskerk.

Kenmerken van het gebouw

De Emmaüskerk heeft een ruime kerkzaal en een grote bijzaal, waar na de diensten koffie gedronken wordt. Voor crèches, jeugdwerk en besprekingen staan zes aparte bijzaaltjes ter beschikking.
De markante, 30 meter hoge kerktoren herbergt klokken die zijn gegoten door de Koninklijke Eijsbouts uit Asten. Op zondagochtend is het geluid hiervan te horen.

Het motief van de Emmaüsgangers uit het Lucas-evangelie is op twee plaatsen in het gebouw terug te vinden. Ten eerste is de tekst gegraveerd in de zwarte gevelsteen in de entreehal: 'En hun ogen werden geopend, en zij herkenden Hem.' Daarnaast is het tafereel van de Emmaüsgangers te zien in het grote glas-in-lood kunstwerk in de bijzaal. De twee groene Emmaüsgangers zijn onderweg op het groene pad, verlicht door de rode zon. Jezus (blauw) gaat met hen mee. 

Moderne faciliteiten

In de afgelopen jaren is er aan het interieur veel gemoderniseerd en opgeknapt. Het resultaat mag er zijn! De kerk heeft nu een moderne, grote keuken en de kerkzaal heeft de beschikking over de benodigde faciliteiten op het gebied van licht en geluid. 

Foto's

  • De Kerkzaal
    De Kerkzaal
  • De Stilteruimte
    De Stilteruimte
  • De Keuken
    De Keuken
  • Eén van de zalen
    Eén van de zalen
  • Vergaderzaal
    Vergaderzaal
  • Vertaalruimte
    Vertaalruimte

Verhuur

Het gebouw is beschikbaar voor verhuur. Zie daarvoor onze verhuurpagina.