Muziek in de Emmaüskerk!

Een aantal keer per jaar vinden in de Emmaüskerk de zogenaamde Emmaüsconcerten plaats. Mooie muziek, gespeeld door getalenteerde musici. Vooraf kunt u genieten van een kopje koffie en na afloop is er weer gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een drankje. De concerten vinden plaats op woensdagmorgen of zaterdagmiddag. De toegang is gratis, er is een deurcollecte.

Op zaterdagmiddag 5 november zal DV mezzosopraan, harpiste en performer Ekaterina Levental weer optreden, nu met het derde deel van haar autobiografische drieluik, Schoppenvrouw. Dit is een vervolg op De Weg en De Grens die zij eerder in de Emmaüskerk uitvoerde.

In Schoppenvrouw vertelt zij, speelt zij, is zij zichzelf, haar eigen oma en nog vier sterk verschillende vrouwen, een prestatie van formaat! Dit is een unieke en bijzondere voorstelling.

 

Concert van 16:00 – 17:00 uur

 

Collecte na afloop van het concert.

 

Van harte welkom!

 

Zaterdagmiddag 12 februari zat de kerkzaal naar coronabegrippen vol met mensen die er allemaal naar uitgekeken hadden om het Emmaüsconcert met pianist Jan-Willem Rozenboom mee te kunnen maken. Het werd een middag waar iedereen blij van werd. Jan-Willem speelde Schubert bevlogen, intens en virtuoos, en had er zichtbaar plezier in dat hij na de lockdown weer kon optreden voor publiek. Het is fijn dat we als Emmaüskerk ook op deze manier gastvrij kunnen zijn en zowel muzikanten als luisteraars gelegenheid bieden voor ontmoeting en verbinding rondom mooie klassieke muziek. 

Het Emmaüsconcert van 30 oktober met muziektheatervoorstelling De Grens was weer een bijzondere beleving: zoveel mensen die geraakt werden door het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental en door de manier waarop ze de muziektheatervoorstelling vorm gaf! De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina, uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland en is het vervolg op De Weg.

Een reactie van een van de bezoekers: Wat heerlijk dat jullie zo n mooie concerten organiseren, we genieten er zeer van, ik vind t gewoon een mooi cadeau. Dankjulliewel!

Emmausconcert 2020 02 29Het Emmaüsconcert op zaterdagmiddag 29 februari 2020 was meer dan een concert. Tegen het decor van een grote landkaart acteerde, zong en speelde artieste Ekaterina Levental. Ze vertelde haar bijzondere verhaal over haar vlucht uit Oezbekistan, samen met haar ouders en broertjes. Steeds ergens aankomen - in Israël, daarna in Moskou, Wenen en uiteindelijk in Amsterdam - en steeds het gevoel hebben dat je nergens bij hoort. Dat bracht de problemen die vluchtelingen ervaren heel dichtbij. Het maakte op de vele aanwezigen grote indruk, zowel haar bijzondere verhaal, als haar prachtige zang en spel. Wellicht zien we haar nog eens terug in de Emmaüskerk!

Emmausconcert 2019 10 16Op zaterdagmiddag 16 november 2019 vond het tiende Emmaüsconcert plaats met als thema ´muziek tussen Allerzielen en Eeuwigheidszondag´. De Cantorij van de Theologische Universiteit in Kampen, met medewerking van organist Carl Visser en onder leiding van dirigent/organist Sander van den Houten brachten werken ten gehore van Da Palestrina, Buxtehude, Lauridsen en Rutter. Het was een middag met prachtige koorzang en mooie orgelklanken waar we met velen van mochten genieten. Bijzonder om te ervaren dat mensen vanuit allerlei achtergronden – Katholiek of Protestant of anderszins – met elkaar verbonden werden. Het kwam echt tot ontmoeting – één van de doelstellingen van de Emmaüsconcerten.

Emmausconcert 2019 02 16Het Emmaüsconcert op 16 februari 2019 was opnieuw een groot succes. Het Colori Ensemble met Rianne, Wilma en Arjan Jongsma (fluit, hobo en marimba) bracht een toegankelijk en afwisselend programma. Zij speelden werken van onder andere Bach, Piazzolla en Bartók en de Friese componist Sipke Hoekstra, die speciaal voor dit ensemble heeft geschreven. Ongeveer 170 bezoekers genoten van deze getalenteerde musici en het programma dat zij brachten!

Emmausconcert 2018 10 27Het Vertelconcert op 27 oktober 2018 had als thema: Russische componisten onder Stalin, met als centrale figuur Dmitri Sjostakovitsj. Zijn cellosonate werd vertolkt door Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano). De acteur was Rens van Hoogdalem. De aangrijpende muziek kwam extra tot zijn recht door de sfeer die de acteur wist neer te zetten. Naast werken van Sjostakovitsj werden composities gespeeld van Tsjajkovski, Prokofjev en Stravinsky. Een bijzonder concert.