Predikanten

Aan onze gemeente zijn Daniël Timmerman en Tinko Blanken als predikanten verbonden.

Graag stellen zij zich aan u voor. Hun contactgegevens zijn hier te vinden.

 

Daniël Timmerman

 

Als kind kwam ik al in Eindhoven, op bezoek bij opa en oma in Strijp. Sinds 2013 woon ik er zelf, samen met mijn vrouw Hanneke en onze vier kinderen.  We zijn hier komen wonen omdat ik predikant ben van de Emmaüskerk in Woensel.

Ik vind het mooi om als predikant bezig te zijn met de Bijbel. Dit eeuwenoude boek blijft verrassen en verwonderen. Het laat veel zien over wie God is en wie wij mensen zijn. Vanuit de Bijbel mag ik mensen begeleiden op hun levens- en geloofsweg. Bijvoorbeeld door de zondagse preek of in een persoonlijk gesprek. Graag maak ik ook kennis met u of jou. Zie hier.

 

Tinko Blanken

 

Eind 2017 ben ik begonnen als predikant in de Emmaüskerk. Het zuiden van het land kende ik vooral van de prachtige natuur waar ik als kind van genoot als we in deze streek op vakantie waren. Dat doet me denken aan de mooie schepping die iets weerspiegelt van een creatieve en gepassioneerde God die verlangt naar een wereld vol schoonheid, goedheid en waarheid. Graag ga ik met u en jou op zoek naar deze God die een liefdevolle Vader voor ons wil zijn en die ook de koning van de wereld is die ons uitdaagt om in het voetspoor van Jezus te leren leven vol schoonheid, goedheid en waarheid. Neem gerust contact met mij op!

 

Ad van der Dussen (emerituspredikant)

 

Van 1988 – 2017 was ik als predikant in actieve dienst verbonden aan de Emmaüskerk, sinds 1998 parttime. In juni 2017 ben ik met emeritaat gegaan. Daarna was ik nog verbonden aan de opleiding van predikanten, sinds 1 augustus 2018 als docent aan de Theologische Universiteit van Kampen. Aan dat docentschap is op 5 september 2019 een einde gekomen, eveneens vanwege emeritaat. Sindsdien heb ik meer ruimte in de agenda, al ben ik nog volop actief in het kerkelijk leven. Zo reis ik het land door om ’s zondagse kerkdiensten te leiden, en om spreekbeurten en lezingen te houden. Als u daarvoor een beroep op mij wilt doen: ik ben bereikbaar via .