Dorcas

Blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Hulp als de nood aan de man is. Kansen in uitzichtloze situaties. Dat is Dorcas. Wij hebben liefde en hoop voor ieder die in armoede leeft, buitengesloten is of in crisis verkeert. Wij geloven in de kracht van God, in het prachtige potentieel van ieder mens en in bloeiende gemeenschappen. Samen is voor ons een sleutelwoord. Dus doe je mee?

 

In Eindhoven kan dat door kleding, meubels, huishoudelijke spullen, boeken, DVD/CDs, electrische apparaten, tuinspullen, speelgoed, babyspullen, gordijnen en accessoires naar de Dorcas kringloopwinkel aan de Brussellaan 2 te brengen.: dinsdag tot zaterdag van 13:00-15:30.

Breng vooral bruikbare spullen die u zelf ook zou willen kopen, maar niet meer nodig heeft. Dorcas levert werkende spullen en nette kleding. Grote meubels worden ook opgehaald, bel 040 8200704 van dinsdag tot zaterdag 11:00-16:00.

De Dorcas Kringloopwinkel verkoopt de spullen aan iedereen: mensen met een smalle beurs, of mensen die “schatgraven” , studenten en asielzoekers die hun kamer willen inrichten of mensen die op zoek zijn naar dat ene koopje.  Winkel open van dinsdag tot zaterdag van 11:00-16:00.

Daarnaast heeft de winkel een reparatieservice voor kleding en apparaten op donderdag. ( van 11:00-15:30)

 

Maar je kunt ook helpen ook door zelf een of meer dagdelen als vrijwilliger mee te helpen de spullen te sorteren, schoon te maken en te verkopen. In elk van genoemde categorieën kunnen mensen hun talenten inzetten.

Tien procent van de opbrengst van de winkel wordt besteed aan armoedebestrijding in Eindhoven door gezinnen die niet op vakantie kunnen gaan, een gehele verzorgde week op de Betteld in de Achterhoek aan te bieden: 50 gezinnen per jaar.

De rest van de opbrengst gaat naar structurele projecten in Ethiopië: Opzetten van school/fabrieken om een vak te leren en werkgelegenheid te creëren.

 

Daarnaast zijn giften altijd welkom op NL04 RABO 0106 2500 00, Dorcas Hulp Nederland.