Op dit moment is nog niet zeker hoe de eerstvolgende Alpha-Cursus eruit zal zien. Wil je op de hoogte gehouden worden? Zie onderstaande contactgegevens.

Alpha-Cursus

Wat is Alpha?

Een Alpha-cursus draait om ontmoeten, vragen en ontdekken. Tijdens ongeveer tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Op Alpha denk je samen na over inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.
Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Op de website van de Alpha-cursus vind je meer informatie en bovendien leuke video's van mensen die hebben meegedaan en die hun ervaringen graag willen delen.

In Eindhoven werken verschillende kerken samen om een Alpha-cursus te geven. Deze interkerkelijke Alpha wordt georganiseerd door onder andere de Rooms-katholieke kerk, de Protestantse kerk (Kruispunt) en de Christelijk Gereformeerde kerk (Schootsekerk). De cursus start elk jaar in januari en in september.

Bekijk wanneer de eerstvolgende cursus start op de website van de Alpha-cursus.

Of neem voor meer informatie contact op met Tine en Arend Kastelein (06 83 90 14 35).